JEDNODNEVNI IZLET U MOSTAR

JEDNODNEVNI IZLET U MOSTAR

U okviru učenja i podučavanja gradiva u četvrtom razredu planirano je upoznavanje geografskih i  prirodnih karakteristika te ljepote zavičaja i domovine Bosne i Hercegovine.

Učenici IV razreda naše škole su vozom posjetili grad Mostar.

Tom prilikom bili su u Narodnom pozorištu u kojem su se kroz zanimljiv edukativni čas družili sa dramaturginjom NPM-a Eminom Kovačević te obišli pozorište.

Nakon edukativnog časa posjetili su Pozorištu lutaka, gdje su gledali predstavu „Zlatokosa“. Aplauz i ovacije nakon predstave jasan su znak koliko su uživali u predstavi.

Slijedi obilazak dva nivoa u Muzeju Hercegovine, posebnu pažnju učenika privukli su predmeti za svakodnevnu upotrebu iz prošlosti, koji su se koristili i u gradu i na selu.

U obilasku grada Mostara i njegovih znamenitosti, odmor od sunca i predah učenici su potražili u parku Alekse Šantića, a nakon toga su uživali u obilasku Starog mosta.

Cilj ovog putovanja je da učenici dožive raznolikost, međusobnu povezanost faktora koji djeluju u njihovom prirodnom i društvenom okruženju. Razvoj radoznalosti, odgovornosti i samostalnosti učenika u procesu učenja.

Poseban užitak bio je putovanje vozom na relaciji Jablanica – Mostar i obratno. Bilo je to predivno iskustvo koje će učenici četvrtih razreda Osnovne škole „Suljo Čilić“ još dugo pamtiti.

20 May 2024

08 May 2024

26 April 2024

Pod jednim krovom okupile su se 53 škole, u velikoj dvorani Mejdan u Tuzli i predstavile sve ono...

Kontakt podaci

JU OŠ "Suljo Čilić" Jablanica

Komune Vejle 28.

88420 Jablanica

Bosna i Hercegovina

Tel.: 036 752 240

Email:os.cilic@bih.net.ba

Brojač posjeta

Danas303
Jučer1105
Sedmica4276
Mjesec9485
Ukupno640411

Visitor Info

  • IP: 3.215.186.30
  • Operating System: Unknown

Who Is Online

1
Online

26 May 2024
© JU OŠ "Suljo Čilić" Jablanica - Adis Pirija. All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates