Ponovo prvaci

Print

Na državnom takmičenju iz robotike održanom dana18.12.2020.g. naši učenici ponovo su osvojili prvo mjesto.

Danijal Ivković , Benjamin Idrizović , Ema Begović , Zina Ivković i Ahmed Zahirović uz mentorstvo nastavnika Adis Pirija , su oduševili žiri svojim idejama, kreativnošću, timskim radom i znanjem u oblasti robotike i logičkog razmišljanja.

https://www.youtube.com/watch?v=8WwMZbUQi8U&feature=youtu.be&ab_channel=AdisPirija 

 

Iz Spark-a navode:

“U našem kalendaru SPARKreators je trebao biti održan sredinom  godine. Zbog mjera vezanih za suzbijanje pandemije koronavirusa, taj događaj smo otkazali. Ipak, ohrabreni potporom škola, koju smo dobili kroz istraživačku anketu, odlučili smo organizirati SPARKreators u izmjenjenom obliku. Nažalost, nije bilo druženja uživo, no odabrali smo kvalitetan online format i prilagođen koncept natjecanja. Time smo, bar donekle, dočarali nevjerojatnu atmosferu koja uvijek vlada na ovome natjecanju iz robotike,” pojasnila je Matea Vučić Markić, voditeljica SPARK School. 

Online revijalna završnica SPARKreators natjecanja  održana je   18.12.2020.  To je događaj zatvoren za javnost i na njemu su sudjelovali samo natjecatelji, mentori, žiri i članovi SPARK škole.

“Na natjecanje se prijavilo impresivnih 37 škola uz još 10-tak njih koje su izrazile žaljenje jer nisu u prilici da sudjeluju iz opravdanih razloga. Istinski nas veseli entuzijazam nastavnika i učenika i želja da prošire znanje i izvan nastavnog kurikuluma,” zaključila je Markić Vučić. 

Koncept SPARKreators natjecanja predviđa timove do 5 učenika, dok sami projekt prezentira jedan učenik, član tima. Svaki tim će na raspolaganju imati 10 minuta za predstavljanje projekta. Za to vrijeme će se pustiti video prezentacija koju je tim napravio.  

Video prezentaciju naših učenika možete pogledati na sljedećem linku

https://www.youtube.com/watch?v=8WwMZbUQi8U&feature=youtu.be&ab_channel=AdisPirija 

 

Drzavno takmičenje iz robotike 2020