Posjeta školi u Istanbulu – mart 2023. godine

Prema Protokolu o bratimljenju naše škole sa školom Hayriye Kayrakli iz Istanbula, a što je već postala i praksa, u periodu od 14. do 18. marta 2023. godine, grupa učenika iz naše škole, u pratnji nastavnika i direktora škole, boravili su u posjeti školi Hayriye Kayrakli u Istanbulu. Učenici su bili raspoređeni kod porodica učenika koji su ranije boravili u našem gradu, kao dragi gosti kod učenika, koji izučavaju turski jezik kao drugi strani jezik u našoj školi.

Tokom kratke posjete imali su priliku obići samo neke od mnogobrojnih znamenitosti Istanbula zajedno sa svojim domaćinima, te tako produbiti već postojeću saradnju i prijateljstva. Osum toga, srdačno i sa velikim poštovanjem i uvažavanjem bili su na prijemu kod guvernera, ministra obrazovanja i načelnika Općine Bagcilar. Tokom posjete dogovoreni su zajednički projekti škola u sklopu međunarodne saradnje kroz Program Erasmus+, koji je usmjeren je ka jačanju znanja i vještina te unapređenju i modernizaciji sistema obrazovanja, obuke, mladih i sporta.

Nadamo se da će se saradnja između bratskih škola nastaviti i u budućem periodu na obostrano zadovoljstvo, tako da ova posjeta bude samo još jedna u nizu. Iskreno se radujemo novom druženju.

 

Posjeta Turskoj mart 2023

Kontakt podaci

JU OŠ "Suljo Čilić" Jablanica

Komune Vejle 28.

88420 Jablanica

Bosna i Hercegovina

Tel.: 036 752 240

Email:os.cilic@bih.net.ba

Brojač posjeta

Danas158
Jučer304
Sedmica1531
Mjesec5091
Ukupno670045

Visitor Info

  • IP: 3.233.232.160
  • Operating System: Unknown

Who Is Online

2
Online

20 July 2024
© JU OŠ "Suljo Čilić" Jablanica - Adis Pirija. All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates