USPJEŠNA REALIZACIJA PROJEKTA NABAVKE RAČUNARSKE OPREME

Print

U petak 30.10.2020. godine u školu je došao drugi kontigent donacije računarske opreme iz Danske, odnosno Komune Vejle, sa kojom škola ima dugogodišnju uspješnu saradnju. Naši prijatelji iz Danske kroz različite projekte  više puta su nam uputili različite donacije koje su se odnosile, prije svega, na poboljšanje postojeće računarske opreme.  Ovaj put radi se o donaciji cca 200 računara. Određeni broj iskoristit ćemo, tako što ćemo u našoj školi zamijeniti postojeće koji su zastarjeli. Jedan dio ćemo uručiti našim odgojno – obrazovnim ustanovama: srednjoj školi i vrtiću Jablanici, prema iskazanim potrebama.  
Određeni broj naših učenika ne posjeduje nikakav računar niti laptop, što uveliko otežava praćenje nastave. Odlučili smo, uz pristanak njihovih roditelja/staratelja donirati određeni dio računarske opreme upravo njima, kako bi svaki naš učenik na adekvatan način mogao pratiti nastavu na daljinu.

Realizacija projekta započela je u februaru ove godine, ali ista se nije mogla realizovati prije, zbog stanja uzrokovanim pandemijom corona virusa.
Ovo je, svakako, samo još jedan u nizu  realizovanih projekata. Naša saradnja sa danskim školama će se, sigurno,  nastaviti i u budućnosti. Hvala još jednom našim dugogodišnjim i dokazanim prijateljima.

Direktor

mr.sc. Edin Idrizović