Bosnian Danish English French German Italian Turkish

Projekat Redakcije programa za djecu i mlade Federalne televizije, kviz znanja i spretnosti SVI ZA 5, u  svom prvom ciklusu, ove godine okupio je učenike iz osam osnovnih škola i to iz Busovače, Hadžića, Jablanice, Novog Travnika, Prozora, Sarajeva, Visokog i Zenice. U svakoj od sedam emisija prvog ciklusa takmičile su se po dvije škole u osam igara ( Pitalica, pogađalica, vozi vodu, čujem-ne čujem, par nepar,spretno sretno, pantomima i slagalica). Voditelj kviza je bio Elvir Hadžijamaković –Lilo. U saradnji sa Redakcijom, direktori i nastavnici iz svih škola su kreirali posebne petočlane timove, po jedan učenik od petog do devetog razreda. Prilikom realizacije ovog projekta, ekipa Federalne televizije je naišla i na podršku lokalne zajednice. Načelnici općina, kojima pripadaju škole koje učestvuju u takmičenju, osigurali su učesnicima prevoz na snimanja. Učenici naše škole su 4.novembra 2019.godine prisustvovali na snimanju emisije u studiju A BHRT-a u kojoj su se takmičile naša škola i Osnovna škola “3.mart” iz Hadžića. Tim naše škole su bili učenici Merjem Jašarević, Amel Bišić, Đana Šehić, Imran Muratović i Denis Avdić. U pratnji učenika išle su pomoćnica direktora Lejla Budim i nastavnica Hatidža Kurić i 30 navijača-učenika  od VI do IX razreda. 

   

 

Dana, 22.novembra 2019. godine  Svečanom akademijom  Općinskog vijeća Jablanica obilježen je jedan od najvažnijih datuma BiH, 25. novembar – Dan državnosti BiH. Općinski načelnik Salem Dedić je na osnovu rezultata nagradnog konkursa literarnih radova za učenike naše škole novčano nagradio učenike: prvoplasiranog   Ivković Danijala   učenika VII1 razreda, drugonagrađenu Gusić Elmu učenicu VIII2 razreda i trećenagrađenu Džafić Džejlu učenicu IX3 razreda. Tema nagradnog konkursa je bila: „Mojoj domovini BiH“.

U kulturno-umjetničkom  dijelu svečanosti  poseban doprinos  dao je hor učenika osnovne škole izvođenjem kompozicije posvećenoj našoj domovini.

 

Kviz za 5

Kontakt forma

  •  Adresa:
   Komune Vejle br. 28
   88420 Jablanica
   Bosna i Hercegovina
  •   Broj Telefona / Fax:  036/750-240
  •   E-mail:  os.cilic@bih.net.ba

Google Karte

4.png3.png7.png6.png6.png2.png
Danas742
Jučer766
Sedmica742
Mjesec4816
Ukupno437662

20
Online

Designed by Adis