Bosnian Danish English French German Italian Turkish

 

U povodu početka nove školske godine 2019/2020. Općinski načelnik Salem Dedić, u ponedjeljak 2.9.2019. godine,  posjetio je Osnovnu školu „Suljo Čilić“ i tom prilikom  uručio školske  knjige  jablaničkim prvačićima i njihovim roditeljima, kojih je ove godine 81.

Za sve njih, ove školske  godine  udžbenici su  besplatni, a u planu je da od naredne školske godine besplatne udžbenike dobiju svi učenici od prvog do petog razreda. U sklopu obilaska škole, Općinski načelnik je posjetio savremeni kabinet za informatiku,  čijem su opremanju značajno doprinjeli predmetni nastavnik i  tehničko osoblje škole.


Ovim povodom Općinski načelnik je rekao:
„U prilici smo da našim prvačićima na početku nove školske godine, za njih ukupno 81, dodjelimo udžbenike. To je podrška koju Općina Jablanica čini već duži period i što je minimum naše obaveze prema djeci koja započinju svoje školovanje. Sretan sam i zadovoljan da imamo ukupno 81. djete u Osnovnoj školi „Suljo Čilić“ u Jablanici,  da smo zajedno sa njihovim roditeljima, direktorom škole, nastavnicima  i učiteljicama, mogli prisustvovati simboličnom činu koji je, mi cjenimo bitna, i poruka za malu djecu. U razgovoru sa direktorom i Školskim odborom smo procjenili da  briga lokalne zajednice mora biti još veća i  u tom pravcu inicijativu uprave škole mislimo  implementirati u budžetu 2020. godine kada ćemo predviditi u narednoj školskoj godini nabavku udžbenika za učenike do petog razreda. Takođe, uz zadovoljstvo da sam posjetio Osnovnu školu, drago mi je da sam u društvu direktora, nastavnika i vrijednog osoblja posjetio jedan od najsavremenijih informatičkih kabineta, koji će našoj djeci sigurno poslužiti da budu dobro informatički obrazovani. Ovo je za svaku pohvalu i ja im se kao Općinski načelnik želim zahvaliti na njihovom vrijednom radu i trudu. Stalno to ističemo, da su naša centralna i područne škole na našem kantonu sigurno najbolje opremljene i u najboljem stanju i mi se  sa tim ponosimo, ali realno treba uvijek pomagati na razne načine, kao što je nabavka redovnog potrošnog materijala, stolova, stolica i dr. U narednom periodu i u Osnovnoj i Srednjoj školi treba predvidjeti određena sredstva, jer Ministarstvo obrazovanja čini koliko može, ali je i obaveza nas kao osnivača da pomažemo koliko možemo. Na kraju, želim od srca, da svim učenicima osnovne škole „Suljo Čilić“  zaželim sreću i uspjeh u narednoj školskoj godini 2019/2020.“

 

Preuzeto sa http://www.jablanica.ba/ba/vijesti-jablanica/iz-opcine/opcinski-nacelnik-urucio-knjige-prvacicima-2019.html 

 

Kontakt forma

  •  Adresa:
   Komune Vejle br. 28
   88420 Jablanica
   Bosna i Hercegovina
  •   Broj Telefona / Fax:  036/752-801
  •   E-mail:  os.cilic@bih.net.ba

Google Karte

3.png1.png9.png4.png6.png1.png
Danas443
Jučer403
Sedmica3186
Mjesec7300
Ukupno319461

6
Online

Designed by Adis