Bosnian Danish English French German Italian Turkish

Usluga omogućava rad sa Microsoft Office alatima: Word, Excel, PowerPoint, OneNote i Outlook, te zaštitu od zlonamjernog softwera, web konferencije i 1 TB prostora za pohranu podataka, neovisno o platformi računara, tableta ili mobitela (Windows, Android, Mac).

Office 365 Education je skup servisa koji omogućavaju saradnju na dokumentima kao i njihovo zajedničko korištenje. Nastavnici koji trenutno rade u obrazovnim ustanovama i učenici mogu besplatno koristiti Office 365 Education.

Svi koji su zainteresovani za korištenje Office 365 Education moraju se prijaviti administratoru naše škole za otvaranje računa, a oni koji već koriste pristupaju preko linka: https://www.office.com/ 

Cilj je omogućiti korištenje moderne tehnologije u svakodnevnoj nastavi i pomaganje mladima da postanu konkurentni na tržištu rada.

Usvajanje modernog načina učenja i predavanja uz pomoć informatičko-komunikacijske tehnologije nužnost je u kontekstu podizanja kvalitete obrazovanja. Savremeni softverski programi značajno štede vrijeme, unaprjeđuju kvalitetu rada i učinkovitost procesa učenja.

Office 365 paket značajno osavremenjuje proces učenja, prednost je za svakog korisnika s obzirom da ima pravo na pohranu 1 TB podataka u oblaku, kojem će moći pristupiti s bilo kojeg uređaja, bilo kada i bilo s kojeg mjesta na svijetu. To ujedno podrazumijeva i mogućnost unošenja podataka s različitih uređaja te sinhronizaciju tih promjena, odnosno njihovu dostupnost s bilo kojeg uređaja.

Ujedno, email adresa za svakog korisnika ima kapacitet 50 GB, a moguće je slati priloge veličine čak do 150 MB. Osim Office alata na raspolaganju su razne platforme za komunikaciju i suradnju kao što su SharePoint online, Exchange Online, uključujući i Skype for Business, uslugu koja omogućuje razmjenu direktnih poruka, konferencijske razgovore, videopozive, prezentacije i sl., te Yammer na kojem svaka ustanova može kreirati vlastitu društvenu mrežu koja će doprinijeti boljem zajedničkom radu i komunikaciji.

Office 365 Education obuhvata Microsoftovu učionicu, početnu stranicu na kojoj nastavnici mogu upravljati svim svojim predmetima i zadacima putem interneta. Nastavnici mogu upravljati većim brojem dijelova predmeta, davati zadatke i ocjene i njima upravljati, sarađivati s drugim nastavnicima u profesionalnim obrazovnim zajednicama, te davati povratne informacije učenicima u bilježnicama za predmete. Učionica učenicima omogućava saradnju s nastavnicima i kolegama te pristup svim postavljenim materijalima. Integrisani Sway nastavnicima omogućava stvaranje interaktivnih web-lekcija, zadataka, sažetaka projekata, biltena i drugog sadržaja direktno s telefona, tableta ili iz preglednika, pa čak i ugradnju testa pomoću servisa Office Forms. Učenici mogu pristupati svim svojim zadacima putem mobilnih uređaja (aplikacija Učionica). Office 365 je optimiziran za nastavnike i učenike da bi nastavnicima uštedio vrijeme te poboljšao obrazovne ishode.

Vjerujemo da će mnogi učesnici nastavnog procesa prepoznati prednosti koje Office 365 alat pruža u radu te tako steći i nužne kompetencije u korištenju jednog od važnijih poslovnih alata današnjice, a koje se danas traže na izuzetno zahtjevnom tržištu rada.

Šta uključuje Office 365 Education

Office Online - dokumente je moguće kreirati i uređivati iz programa Word, OneNote, PowerPoint i Excel iz mrežnog preglednika.

Sway - profesionalno digitalno prepričavanje nova je aplikacija sistema Office 365; omogućuje stvaranje lekcija, zadataka, zanimljivih izvještaja, projekata i sl. Swayevi se jednostavno zajednički koriste i izgledaju sjajno na svim uređajima.

E-pošta i kalendari - e-poštu moguće je koristiti putem obogaćenog programa Outlook kojemu se može pristupiti s radne površine ili iz web-preglednika. Svaki korisnik ima inbox veličine 50 GB i mogućnost slanja privitaka veličine do 150 MB.

Razmjena direktnih poruka i povezivanje sa Skype for Business koji omogućava povezivanje s drugim korisnicima te usluge pomoću razmjene direktnih poruka, govornih poziva, videopoziva te dijeljenja i prezentiranja dokumenata za vrijeme poziva.

Prostor za snimanje i zajedničko korištenje datoteka OneDrive za firme svakom korisniku nudi 1 TB osobnog prostora za snimanje u oblaku. Dokumenti se mogu zajednički koristiti te imati kontrolu ko može uređivati koju datoteku.

Školski videoportal - Office 365 Video odredište je za prijenos, razmjenu, otkrivanje i neometanu reprodukciju videozapisa na različitim uređajima.

Yammer - školska društvena mreža - softver za saradnju Yammer pomaže učenicima i nastavnicima u međusobnom povezivanju, zajedničkom korištenju informacija i organizaciji projekata radi bolje zajedničke saradnje i učenja.

Aplikacije za Office i SharePoint  -  nove aplikacije drugih proizvođača i aplikacije koje su razvili korisnici u sisstemima Office i SharePoint donose web-servise direktno u dokumente i na web-mjesta.

Microsoft učionicu, početnu stranicu na kojoj nastavnici mogu upravljati svim svojim predmetima i zadacima putem interneta.

Preuzeto sa https://www.smsfojnica.com/novosti/182-microsoft-office-365-za-obrazovanje.html 

Pročitaj više o Office 365:

https://office365.skole.hr/default/edukacija 

Kontakt forma

  •  Adresa:
   Komune Vejle br. 28
   88420 Jablanica
   Bosna i Hercegovina
  •   Broj Telefona / Fax:  036/750-240
  •   E-mail:  os.cilic@bih.net.ba

Google Karte

4.png3.png7.png7.png3.png1.png
Danas69
Jučer742
Sedmica811
Mjesec4885
Ukupno437731

20
Online

Designed by Adis